Novinky z farmy - neflákáme se a bojujeme

08.05.2017 13:04

Zdravíme!!

..tento způsob jara zdá se nám poněkud nešťastným....
Avizovaný a předem plánovaný  start sezony, který měl proběhnout během poloviny května nejsme bohužel schopni dodržet. S počasím je to letos divočina...Brzy z jara bylo sucho, takže osivo které jsme sázeli přímo do země (pastiňák, mrkev,ředkvičky, špenáty atd atd.) čekalo na vláhu, aby se mohl uskutečnit ten zázrak, kdy ze semen vyraší nový život...Pak přišla kosa (myšleno zima) a zázrak se jaxik nekonal...Kulturní plodiny jsou po generace hýčkané a v řádcích místo nich řádil plevel..První výsevy jsem proto znova přerotavátoroval  a doufal, že se chytnou další, ty už z poloviny lezou, ale zase to díky zimě není žádná hitparáda, vše se téměř 14 dní ani nehlo, přes ten prší a v noci je nízká teplota. A plevel dál zvesela raší a komplikuje další výsadby.. (jak snadné to mají ti, kteří se neštítí používat sajrajt zvaný Round up a nebo jiné herbicidy. zvolili jsme si však jinou cestu, tak musíme zatnout zuby a nevzdát se..)
Vše čeká na lepší podmínky a pak to doufáme začne "valit bomby"
Ve sklenících, které máme na předpěstování sazenic, není k hnutí, sazeničky už by potřebovali více místa, ale bohužel díky dešti a zimě se nám nedaří vše přesadit tak jak bychom chtěli.
 
Na poli už raší ředkvičky, cibule, špenát, hrášek... už jsme zasadily sazenice první várky salátu,ranné zelí, první várku kedluben, zasazeny jsou už i brokolice a květák, jediné co nám letos vyloženě dělá radost je česnek, kterého jsme nasadili množství "větší než malé", tak doufejme, že mu to ogarovi vydrží :-))... vše přikrýváme netkanou textilií, abychom rostlinky chránili před nepřízní počasí, ale v bahně se sadit nedá a příprava půdy pro výsadby je velice ošemetná věc v těchto podmínkách...
 
Neflákáme se a bojujeme :-)  Hodně by nám v boji pomohl i foliovník, jehož 40ti metrovou kostru, máme vztyčenou již od února,ale na natažení folie nás musí být alespon 5 a vždy když jsem dal dohromady takový počet lidí, tak fučel fítr nebo je bláto. 
 
Jak jsem psal výše, letos je to divočina...Začátek sezony bychom tedy přesunuli do (snad už první) poloviny června. To znamená, že sezona bude probíhat ještě do půlky prosince a vypadá to, že by jste se z plodů naší práce měli těšit i na advetním stole:-)
 
Omlouváme se, že jsme o sobě dlouho nedávali vědět,ale vše nás stojí díky počasí mnohem větší úsilí. A zdržení v komentáři do novinek je způsobeno i tím, že ačkoliv  byl "dead line" na objednávky bedýnek do 10.4. tak zpousta z Vás to šolichala ještě i na konci dubna (a o těch z vás co se zmátořili ted v květnu se raději nebavme) :-))
 
RÁD BYCH VÁS TÍMTO VŠECHNY VYZVAL K DONESENÍ BEDÝNEK NA ODBĚRNÁ MÍSTA !! ...já to vše během května objedu a vyzvednu...Pokud někteří odběrové bedýnky ještě nemáte, tak lepší než objednávat u nás v eshopu je si je rovnou kupit v jakémkoliv kauflandu, za ty kteří si je koupili přes eshop, je ještě dokoupím v Kauflandu sám.
 
Pokud máte případné dotazy VOLEJTE!.. pokud napíšete email, šupněte do něj vaše telefonní číslo, abych vám mohl zavolat zpět, je to rychlejší než datlovat do klávesnice...
Děkujeme Vám všem, kteří projevili důvěru a předplatili si bedýnku na celou sezonu...Vám, kteří jste tak neučinili, držím palce ať je dostatek přebytků,abychom měli zeleninu i pro Vás :-))
 
 
Přejeme Vám hezké dny! Adam Ekofarma Mrkvička
 
 
 
 
 
 

—————

Zpět