Přání hezkého nového roku!

25.01.2018 00:42

Především Vám všem, kteří jste s námi prožili sezonu roku 2017! Přejeme vám hodně štěstí, lásky, radosti, žádné stresy a průsery jak v osobním, tak profesním životě...Ať se daří!! 

Neodpustím si malé ohlédnutí za pčedchozí sezonou:

Loňský rok byl divočina...nejdříve dlouhá zima a deštivé jaro, které znesnadňovalo nachystat půdu na brzké výsadby přímých výsevů a co se zadařilo zasadit pak stejjně díky zimě a dešti velice špatně vscházelo..Sazenice, které jsme předpěstovávali ve sklenících přerůstali sadbovače a květníky, strádali tam a nedali se vysadit ven, protože se do půdy nedalo ničím vjet aby se na výsadbu nachystala půda a mechanicky se zarazil růst plevelů..

Tyto komplikace způsobené hned z jara, se pak táhli jako červená nit celou sezonou, zvláště když deště hned zase vystřídali etrémní sucha..Nětčice, kde žijeme a hospodaříme jsou v oblasti srážkového  stínu a přišlo období, kdy 6 týdnů nepršelo (párkrát jemně sprchlo, ale na zalití to nebylo), všechny plodiny díky tomu stáli a nehýbali se, jen některé druhy plevelů rostly jako by śe nechumelilo.

Celý srpen bylo takové vedro, že půda vyschla nabeton, nezadařili se díky tomu celý měsíc udělat výsadbu ředkví, vodnic,mrkve, špenátu pro podzimní  sklizen. Pak jsme se pokusili, to ještě během začátku září vše dosadit, ale bylo pozdě, to co se chytlo většinou narostlo do zajímavých rozměrů až po té co jsme vám dovezli poslední bedýnky.

Ale podílelo se nam tom i mimořádně studené a deštivé září, které zase znemožnovalo sklizeň spousty plodin a nebavme se že nešel ani rozvážet hnůj na pole, natož jej zaorat...Česnek jsme začali sadit až v půlce prosince, těsně před vánocema... a ani jsme nezasadili všechen, který jsme měli v plánu.

 

—————

Zpět